Lamskoteletjes met zuiderse groenten en rozemarijnsaus

donderdag 01 januari 2009 om 18u36

Score

Ingrediënten

Voor 4 :
12 lamskoteletjes
1 sneetje witbrood
bladpeterselie

Saus :
1 bokaal wildfond (Delacroix)
1 teen gekonfijte knoflook
takjes rozemarijn
beurre-manié (geknede boter en bloem)

Groenten :
2 rode paprika's
1 aubergine
1 courgette
1 teentje knoflook
olijfolie
rozemarijn

Puree :
800 g aardappelen
scheutje melk
100 g parmezaankaas
olijfolie
150 g kerstomaten
100 g raketsla

Bereidingswijze

Maak een mengeling van broodkruim en gehakte bladpeterselie. Korst het lamsvlees aan en bestrijk met broodmengsel. Ontvet de pan en maak de braadresten met wat water al roerend los. Voeg wildfond, knoflook en rozemarijn toe en laat inkoken tot de helft. Verwijder knoflook en rozemarijn. Klop de saus op met klontjes beurre-manié.

Grill de paprika in de oven en verwijder huid en zaadlijsten. Snij de courgette, aubergine en paprika in reepjes van dezelfde lengte. Leg de groenten in een ovenschaal, voeg een knoflookteen in de pel toe, besprenkel met olijfolie en voeg afgeriste rozemarijn toe. Zet 20 min. in de oven. Kook de aardappelen gaar, stamp tot puree en voeg geraspte parmezaan en een scheut olijfolie en melk toe. Snij de kerstomaten in 4 en bak kort aan in een pan. Bak de raketsla kort mee. Voeg toe aan de puree. Bak het vlees nog 5 min. in de oven. Schik puree en groenten in torenvorm op warme borden. Leg het vlees ernaast, versier met rozemarijn en lepel de saus rondom.
Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

Waardering

   

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Whitepapers

Meeste reacties