Lamskoteletjes met groenten

10/06/11 om 09:02 - Bijgewerkt om 09:02

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 8 à 12 lamskoteletjes

Kruiden:

  • dragon
  • peper en zout
  • 8 kleine, vastkokende aardappelen
  • 4 kleine stronken witloof
  • 250 g oesterzwammen
  • 4 kleine tomaatjes
  • mozzarella
  • 250 g fijne boontjes
  • 4 repen vers spek
  • 125 g boter

Bereidingswijze

De aardappelen koken en de boontjes blancheren. De boontjes onder koud water verfrissen, in vier bundeltjes verdelen en in vier plakjes spek rollen. Het gekruid witloof in de microgolfoven gaar koken. De tomaatjes onthoofden en met plakjes mozzarella bedekken. Daarna tien minuten in de oven zetten. De aardappelen, oesterzwammen, witloof en bonenpakjes bakken in boter en warm houden. Kruiden met peper en zout. De koteletjes kruiden met dragon, peper en zout en snel aan beide zijden bakken in de hete boter. Het vlees kort laten rusten en met de tomaatjes, oesterzwammen, aardappelen, witloof en bonenpakjes op warme borden schikken. Onmiddellijk opdienen.

Onze partners