Lamskebabs met tahini-yoghurtdressing en granaatappel

10/06/11 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:56

Er is één plek waar je meer spiesjes vind dan waar ook, meer bepaald het gebied dat zich uitstrekt van de Balkan tot het Midden-Oosten. Zo bestaan Turkse kofte kebabs uit lamsvleesballetjes.

Geef je waardering

Lamskebabs met tahini-yoghurtdressing en granaatappel

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 bosje munt
  • 1 el fijngehakte tijm
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl sumac (of geraspte schil van 1/2 citroen)
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tijmhoning
  • 6 el olijfolie
  • 600 g lamssteaks
  • 4 pitabroodjes
  • 1 granaatappel
  • zwarte peper en zout

Voor de dressing:

  • 5 el tahini (sesampasta)
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1/2 el Griekse honing
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 dl heet water
  • 1 el ongeroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

Mix de eerste 7 ingrediënten fijn. Kruid met peper en zout. Wentel er het lamsvlees in en laat 1 uur marineren. Haal het vlees uit de marinade en snij in stukken van 4 x 4 cm. Rijg aan 4 metalen spiesen.

Maak de dressing door tahini, yoghurt, honing, citroensap en water glad te mixen. Schep in een kommetje en roer er het sesamzaad door.

Bak de spiesen op een hete grill. Snij de pitabroodjes open en rooster ze krokant. Bestrijk met de dressing en leg er de spiesen op. Halveer de granaatappel en haal de pitten eruit. Strooi over de brochettes en serveer meteen. Geef er eventueel een frisse groene sla bij.

Lees meer over:

Onze partners