Lamshaas in vijgensaus

09/06/11 om 09:58 - Bijgewerkt om 09:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 800 g lamshaas
  • 12 gedroogde vijgen, fijngehakt
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel vloeibare Meli honing
  • 4 eetlepels madera
  • 2 eetlepels worcestershiresaus
  • 2 dl Lacroix Gevogeltefond
  • peper en zout

Bereidingswijze

Laat de fijngehakte vijgen met de balsamicoazijn, honing, worcestershiresaus en de madera in een pannetje ± 5 minuten zachtjes inkoken tot een stroperige massa. Roer er de gevogeltefond door, zet het vuur hoog en breng aan de kook. Laat het mengsel zonder deksel enkele minuten doorkoken.

Snijd de lamshaasjes in de gewenste grootte, bestrooi ze met peper en schroei ze dicht op een hoog vuur. Bak ze nog even langs beide kanten maar zorg dat ze rosé blijven. Roer vervolgens het braadvocht door de saus.

Tip: Lekker met in kwartjes gesneden verse vijgen, maar ook met gestoomde broccoli.

Bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer over:

Onze partners