Lamsgehaktballetjes met cashewnoten, abrikozen, koriander & tomatenconfit met paprika’s

2464557

Voor 8:

Lamsgehaktballetjes met cashewnoten, abrikozen, koriander & tomatenconfit met paprika's

Voor 8:

500 g lams- of rundergehakt

100 g geroosterde cashewnoten

75 g gedroogde abrikozen

1/2 bosje koriander

6 el paneermeel

1 kaneelstokje

1 tl gemalen komijn

1 tl zout, zwarte peper

1 ei, 2 el olijfolie

Pittige tomatenconfit met paprika’s:

15 g verse gember

3 tenen knoflook

3 rode chilipepers

2 rode paprika’s

300 g rijpe tomaten

1 tl kardemompeulen

150 g lichtbruine suiker

1/2 tl zout

100 ml witte balsamicoazijn

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe het gehakt in een grote kom. Hak de cashewnoten en de gedroogde abrikozen grof. Hak de koriander fijn. Voeg toe aan de kom. Maal het paneermeel met het kaneelstokje fijn in een koffiemolen. Voeg toe aan het vlees, samen met de komijn, het zout en ei. Kruid royaal met zwarte peper.

Kneed met de hand tot een homogeen mengsel. Rol tot balletjes ter grootte van een walnoot en doe deze in een braadslee. Overgiet met de olijfolie en bak 10 à 15 minuten in de oven.

Serveer met de tomatenconfit.

Tomatenconfit: schil knoflook en gember, snij in plakjes. Ontpit de chilipepers en paprika’s. Snij in grote sukken. Doe alles in een foodprocessor en hak fijn. Snij de tomaten in kwarten, voeg toe aan de foodprocessor en hak grof. Doe het geheel in een pan. Maal de kardemom en 1 eetlepel suiker fijn in een vijzel of koffiemolen. Voeg samen met de rest van de suiker, het zout en de balsamico toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 1 à 1,5 uur pruttelen tot de confit is ingedikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content