Lamsfilet met verse rozemarijn, oesterzwammen en waterkerscoulis

10/06/11 om 14:25 - Bijgewerkt om 14:25

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 750 g lamsfilet
  • 350 g oesterzwammen
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 3 dl van lamsbeenderen en aromaten getrokken bouillon
  • 1 bundel waterkers
  • 1,5 dl olijfolie

Bereidingswijze

Het vlees aan alle kanten bruinen in zeer hete olijfolie en kruiden. Het vlees uit de pan halen. Het vet uit de braadpan gieten en de bouillon in de pan doen. De verse rozemarijn toevoegen en het vocht tot de helft van het volume inkoken. De schoongemaakte oesterzwammen fruiten in olijfolie en kruiden met peper, zout en, indien gewenst, een weinig gekonfijte knoflook. De waterkerscoulis bereiden. Dompel de waterkers 15 seconden in 1,5 dl gezouten kokend water. Haal de waterkers van het vuur en giet een flinke scheut olijfolie in de pan. Mix alles tot een coulis en controleer de kruiding. Versnijd het warme vlees en leg de lapjes op warme borden. De warme oesterzwammen toevoegen en de lamssaus en de waterkerscoulis uitgieten. Bij deze bereiding kan men gekookte aardappelen geven.

Onze partners