Lamsfilet met braambessensaus

10/06/11 om 12:12 - Bijgewerkt om 12:12

Geef je waardering

Ingrediënten

IngrediÃ"nten voor 4 personen:

  • 500 g lamsfilet
  • 1 kl venkelzaadjes
  • 3 el olie
  • enkele takjes rozemarijn
  • 2 fijngesnipperde sjalotjes
  • 2 kookbuiltjes Bosto Basmati & Wild Rice Mix
  • 1 bokaal gevogeltefond
  • 250 g (diepvries)braambessen
  • zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Bestrooi het vlees met zout, peper en venkelzaadjes. Druk de zaadjes met de bolle kant van een lepel in het vlees. Verhit de olie en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan, doe het over in een ingevette ovenvaste schaal, leg er de takjes rozemarijn op en zet 10 min. in de oven. Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Fruit de sjalotsnippers in het bakvet van het lamsvlees tot ze zacht zijn en overgiet met de gevogeltefond. Kook tot een derde in.Voeg de bramen bij de saus en laat ze zacht stoven.Wrijf de fruitsaus door een zeef, warm ze even terug op en kruid met zout en peper. Snijd het vlees in schuine plakken, serveer met de saus en de rijst en versier met nog enkele takjes rozemarijn.

Onze partners