Lamscurry

Voor 4 personen
  • 750 g lamsvlees (schouder of nek, in blokjes)
  • 3 el arachideolie
  • 4 uien
  • 1 el arachideolie
  • 7 el basiscurrypoeder
  • 1 l lamsfond
  • 50 g gember
  • 2 grote steranijs
  • 1 granny smith, in stukjes
  • 1 banaan, in stukjes
  • 2 el gemberpoeder
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 el versgemalen zwarte peper
  • 1 el zeezout
  • 3 el groene kardemom
  • 150 g kleine en middelgrote Thaise aubergines
  • 12 okra’s
  • 1 el arachidolie
  • verse peperkorrels
Bereiding
  1. Bak het vlees kort aan in olie. Pel de ui, snij fijn en stoof aan in olie. Laat goed bruinen. Voeg currypoeder toe en laat even krachtig meestoven.
  2. Doe het vlees en de lamsfond erbij en voeg ook de overige ingrediënten toe, behalve de aubergines en de okra’s. Laat onder deksel op matig vuur gaar stoven. Laat afkoelen en een nacht rusten.
  3. Warm de curry opnieuw op. Bak de aubergines en okra kort aan in olie en doe bij de curry. Voeg nog een eetlepel currypoeder toe. Laat vijf minuten sudderen. Garneer de lamscurry met verse peperkorrels en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content