Lamscurry

10/06/11 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:33

Geef je waardering

Lamscurry

Ingrediënten

Voor 4:

  • 750 g lamsvlees (schouder of nek, in blokjes)
  • 3 el arachideolie
  • 4 uien
  • 1 el arachideolie
  • 6 el basiscurrypoeder
  • 1 l lamsfond
  • 50 g gember
  • 2 grote steranijs
  • 1 granny smithappel, in stukjes
  • 1 banaan, in stukjes
  • 2 el gemberpoeder
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 teen look
  • 1 el versgemalen zwarte peper
  • 1 el zeezout
  • 2 el groene kardemom
  • 1 el gemalen kardemom
  • 1 el basiscurrypoeder
  • 150 g kleine en middelgrote Thaise aubergines
  • 12 okra's
  • 1 el arachidolie
  • zeer verse peperkorrels

Bereidingswijze

Bak het vlees kort aan in olie.

Pel de ui, snij fijn en stoof aan in olie. Laat goed bruinen. Voeg currypoeder toe en laat even krachtig meestoven. Doe het vlees en de lamsfond erbij en voeg ook de overige ingrediënten toe, behalve de aubergines en de okra's. Laat onder deksel op matig vuur gaar stoven. Laat afkoelen en een nacht rusten.

Warm de curry opnieuw op. Bak de aubergines en okra kort aan in olie en doe bij de curry. Voeg voor het parfum nog een eetlepel basiscurrypoeder toe. Laat vijf minuten sudderen. Garneer met verse peperkorrels en serveer.

Lees meer over:

Onze partners