Lamsburgers met pistachenoten, feta en rodebietentzatziki

09/06/11 om 17:00 - Bijgewerkt om 17:00

Geef je waardering

Lamsburgers met pistachenoten, feta en rodebietentzatziki

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 bosje munt
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 50 g feta, 1 ei
  • 400 g lamsgehakt
  • zwarte peper, zout
  • olijfolie
  • pittabrood en jonge spinazie, om te serveren

Tzatziki:

  • 1 tl venkelzaadjes
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 bosje dille
  • 1 el mierikswortel
  • 250 g gekookte rode bieten
  • zout

Bereidingswijze

Mix de rode ui, knoflook, kaneel, munt en pistachenoten fijn in een foodprocessor. Voeg de feta, het lamsgehakt en ei toe, kruid met peper en zout. Mix kort tot een homogeen mengsel. Maak 4 burgers en zet 30 minuten koel weg.

Maak de tzatziki: maal de venkelzaadjes grof en mix met de overige ingrediënten tot een grove saus. Kruid met zout.

Verhit olijfolie in een antiaanbakpan en bak de lamsburgers op middelhoog vuur. Rooster de pittabroodjes, snij open en besmeer met tzatziki. Schik er de burgers op en werk af met spinazie. Serveer meteen.

Onze partners