Lamsbout van de bouwmeester

09/06/11 om 14:18 - Bijgewerkt om 14:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • een lamsbout van ongeveer 1,2 kg
  • 20 kleine sjalotjes
  • olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 8 aardappels
  • 100 g ganzenvet

Kruidenpasta :

  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes tijm
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • 12-tal filets van ansjovis
  • het sap van een citroen

Bereidingswijze

Rozemarijn, munt, tijm, knoflook en ansjovis in een vijzel pureren. Het mengsel met een scheutje citroensap en een scheutje olijfolie aanlengen tot men een homogene pasta heeft.

Een pan verwarmen, een scheut olijfolie toevoegen en de lamsbout op groot vuur aan alle kanten kleuren. De pan van het vuur halen. Vier diepe sneden in het vlees maken. De openingen vullen met de helft van de ansjovispasta. De ingesneden lamsbout in een hete oven braden tot het vlees de gewenste gaarheid heeft. Ondertussen de andere helft van de pasta met een scheut olijfolie in een pan doen. De geschilde sjalotjes toevoegen en op zacht vuur gaar stoven. De witte wijn toevoegen en de saus op groot vuur, al roerende, inkoken. De aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. De kubusjes in ganzenvet goudbruin en gaar bakken. Het vlees versnijden en opdienen met sjalotjes, saus en aardappelblokjes.

Lees meer over:

Onze partners