Kwartels met jeneverbessen

07/06/11 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 8 kwartels
  • 34 jeneverbessen
  • 8 dunne plakjes gerookt spek
  • een scheutje jenever
  • zout en peper
  • 4 peren
  • 150 g veenbessen

Bereidingswijze

In iedere kwartel 3 jeneverbessen steken. De kwartels van binnen kruiden met zout en peper. Een klont boter in een braadpan smelten en de kwartels samen met een 10-tal jeneverbessen een 15 minuten braden. De plakjes spek in reepjes snijden en deze, met een scheutje jenever, bij de saus doen. De pan afdekken en de kwartels nog enkele minuten zachtjes laten sudderen tot de gewenste gaarheid. Opdienen met een in suikersiroop gepocheerde peer, veenbessen en gefrituurde wafelaardappelen of aardappelchips.

Onze partners