Kwartelfond

10/06/11 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor ongeveer 5 dl:

  • 4 kwartelkarkassen en kwartelnekken
  • 6 dl gevogeltefond of water
  • kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm en laurier) peper en zout
  • 1 fijngehakte bleekselderijstengel
  • 2 fijngehakte grote sjalotten
  • 1 fijngesneden wortel
  • 1 fijngesneden preiwit

Bereidingswijze

Breek de karkassen in kleinere stukken, spoel het bloed eraf en zet met de nekken op in water of gevogeltefond. Breng aan de kook, schuim af en doe er de fijngesneden groenten en het kruidentuiltje bij. Kruid met peper en zout en laat ongeveer 1 tot 2 uur zachtjes trekken. Schuim regelmatig af en zeef nadien de fond. Gebruik voor sausen, soepen en consommé.

Onze partners