Kwarktaartjes met citroen en cassis

09/06/11 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

Geef je waardering

Kwarktaartjes met citroen en cassis

Ingrediënten

Voor 4 :

Bodem :

  • 150 g shortbread (zandkoekjes) met chocolade
  • 50 g gesmolten boter

Vulling :

  • 6 g gelatinepoeder
  • 250 g mascarpone
  • 250 g plattekaas
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 el poedersuiker
  • 1/2 dl room
  • sap en raspsel van 1 citroen

Topping :

  • 6 el donkere bosvruchtenconfituur, bv. cassis (zwarte bessen) en bosbessen

Bereidingswijze

Verkruimel de koekjes en meng de kruimels met de boter. Verdeel over 4 hoge metalen ringen van 7 à 8 cm diameter en druk goed aan. Zet koel weg. Laat de gelatine weken in 2 eetlepels water. Meng de plattekaas, mascarpone, vanille en poedersuiker.

Verwarm de gelatine en room op een zacht vuurtje. Klop de room door de kaas en roer er citroenraspsel en -sap door. Verdeel de kaas over de ringen en laat minstens 2 uur opstijven. Lepel de confituur over de kaastaartjes als de vulling is opgesteven en verwijder de ringen. Serveer eventueel met extra confituur.

Kooktijd : 30' (+ 120' opstijven)

Gemakkelijk

Onze partners