Kwarktaart met geitenkaas en lavendel, compote van rode aalbessen
Voor 8:
Voor 8:
125 g volkorenkoekjes
25 g lichtbruine suiker
50 g gesmolten boter
1 zakje gelatinepoeder (13 g)
4 el melk
100 g suiker
1 el gedroogde lavendel
2 eieren, gesplitst
150 g verse geitenkaas
150 g ricotta
3 dl slagroom, half opgeklopt
Voor de compote:
250 g rode aalbessen
100 g suiker
2 el aalbessengelei
Maal de koekjes fijn en meng met de suiker en boter. Druk aan op de bodem van een springvorm van 20 cm. Zet koel weg. Week de gelatine in de melk. Mix de suiker en lavendel fijn. Voeg de eierdooiers, geitenkaas en ricotta toe. Verwarm de gelatine en roer glad. Roer onder de kaas.
Klop de eiwitten stijf en spatel onder het beslag, samen met de opgeklopte slagroom. Giet op de koekjesbodem en zet een nacht koel weg. Verwarm de aalbessen op een laag vuur tot de sappen vrijkomen. Zeef en vang het sap op. Roer er de suiker en gelei onder, voeg de aalbessen weer toe en haal van het vuur. Laat afkoelen en serveer bij de ontvormde kwarktaart.
Tip: vervang de lichtzoute geitenkaas indien gewenst door meer ricotta of roomkaas. Om de kwarktaart te ontvormen, kunt u de randen licht verwarmen: zo smelt het buitenste laagje van de kaas en glijdt de taart vanzelf uit de vorm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier