Kwarkroom met kruiden en pepers

09/06/11 om 18:02 - Bijgewerkt om 18:02

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • een kleine kroonvorm
  • 2 rode pepers
  • 500 gram kwark van schapenmelk (bv. brousse)
  • 1 bosje bieslook
  • 1 theelepel gelatinepoeder
  • 1 theelepel gekneusde mengeling van 5 bessen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel grof zout
  • 2 takjes basilicum

Bereidingswijze

Snijd de pepers doormidden en verwijder de steeltjes. Leg de pepers op de ovenrooster (het gesneden deel tegen de rooster), steek de grill aan en kijk regelmatig of de pepers niet verbranden. Het vel moet blazen vormen. Wanneer ze geroosterd zijn, neemt u ze uit de oven, pelt u ze onder koud water en verwijdert u de zaadjes. Dep de pepers droog met huishoudpapier en snijd ze in reepjes. Meng de verse schapenkaas in een kom met fijngesneden bieslook, de 5 bessen, het grof zout en de in een klein glas water opgeloste gelatine. Bedek een kleine kroonvorm met de reepjes peper, verdeel de kaas erover en druk goed aan. Laat minstens twee uur opstijven in de koelkast. Mix de rest van de pepers met de olijfolie en het basilicum tot een sausje. Vóór het opdienen zet u de vorm enkele seconden in heet water en ontvormt u de kaas op de serveerschotel. Dien de saus op in een sauskom.

Tip: Na het roosteren van de pepers, wikkelt u ze in krantenpapier en legt u ze enkele minuten onder een omgekeerde slakom: de hete stoom die wordt gevormd, zal het pellen vergemakkelijken.

Voorbereiding: 15 minuten - een dag vooraf.

Bereiding: 15 minuten, 2 uur koelen.

Lees meer over:

Onze partners