Kung Pao Broccoli

05/06/18 om 15:49 - Bijgewerkt op 15/06/18 om 17:13

Kung Pao Broccoli

© Getty Images/iStockphoto

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen:

  • 5 kopjes hapklare broccoliroosjes
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 gele paprika, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, gesneden
  • 5 kleine gedroogde rode chilipepers of 1/4 theelepel gemalen rode peper
  • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte verse gember
  • 1/2 kop ongezouten geroosterde pinda's
  • 1/3 glas water
  • 11/2 eetlepel Chinese zwarte azijn of balsamicoazijn
  • 1 eetlepel hoisinaus
  • 2 theelepels natriumarme sojasaus
  • 2 theelepels geroosterde sesamolie
  • 2 theelepels maiszetmeel
  • 1/2 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepels pindaolie

Bereiding

  1. Meng water, azijn, hoisin, sojasaus, sesamolie, maiszetmeel en vijfkruidenpoeder in een kleine kom. Leg dit aan de kant.
  2. Verhit de pindaolie in een grote antiaanbakpan of wok het op middelmatig vuur.
  3. Voeg broccoli en paprika's toe; roer het geheel tot het brokkelig is. Dit zou ongeveer 6 minuten moeten duren.
  4. Voeg de lente-uitjes, chilipepers (of verpletterde rode peper), knoflook en gember toe. Roer het mengsel ongeveer 30 seconden lang. Zet nadien het vuur laag.
  5. Voeg het gereserveerde sausmengsel toe en laat het koken onder roeren tot het geheel verdikt is, dit zou ongeveer 30 seconden in beslag nemen.
  6. Haal van het vuur en roer pinda's erdoor.

Lees meer over:

Onze partners