Krulandijvie met appel, avocado en schimmelkaas

  • Moeilijkheid

Voor 6-8:

1 krop krulandijvie

Â1/2 groene appel

Â1/2 avocado

100 g gorgonzola

50 g geroosterde en gezouten cashewnoten

Voor de vinaigrette:

1 tl graanmosterd

Â1/2 el balsamicoazijn

Â1/2 el citroensap

4 el lichte olijfolie

zeezout en zwarte peper

Maak de slablaadjes los en was de sla. Doe de sla in een grote kom. Verwijder het klokhuis van de appel maar schil hem niet. Snij de appel in dunne plakjes. Schil de avocado en snij het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de kaas. Maak een vinaigrette door de mosterd, azijn, citroensap en olijfolie te mengen. Maak de sla aan met de vinaigrette en verdeel er appel, avocado, kaas en noten over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content