Krulandijvie met appel, avocado en schimmelkaas

09/06/11 om 09:37 - Bijgewerkt om 09:37

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6-8:

  • 1 krop krulandijvie
  • Â1/2 groene appel
  • Â1/2 avocado
  • 100 g gorgonzola
  • 50 g geroosterde en gezouten cashewnoten

Voor de vinaigrette:

  • 1 tl graanmosterd
  • Â1/2 el balsamicoazijn
  • Â1/2 el citroensap
  • 4 el lichte olijfolie
  • zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

Maak de slablaadjes los en was de sla. Doe de sla in een grote kom. Verwijder het klokhuis van de appel maar schil hem niet. Snij de appel in dunne plakjes. Schil de avocado en snij het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de kaas. Maak een vinaigrette door de mosterd, azijn, citroensap en olijfolie te mengen. Maak de sla aan met de vinaigrette en verdeel er appel, avocado, kaas en noten over.

Onze partners