Nodig voor vier:
4 eieren
175 g kruidige worst (stijl chorizo)
600 g aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
250 g uien, gehalveerd en in plakjes gesneden
100 g kaas, geraspt
2 el gehakte peterselie
olijfolie
zout en peper van de molen
Doe wat olie in de pan en bak de worst. Haal de worst uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Giet nog een scheutje olie in de pan en roerbak de aardappel en ui enkele minuten. Dek de pan af en laat alles nog een twintigtal minuten sudderen. Roer af en toe om.
Klop de eieren los en meng in een kom met worst, kaas, peterselie, peper en zout. Voeg de schijfjes aardappel en ui voorzichtig toe. Doe wat olie in de met keukenpapier schoongeveegde pan en giet het beslag uit. Bak op zeer laag vuur tot de eieren beginnen te stollen.
Zet de tortilla onder de grill en bak de bovenkant goudbruin. Leg de tortilla op een warme schaal, snij de koek in punten en versier met peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier