Kruidige, rode fruitsla

09/06/11 om 16:29 - Bijgewerkt om 16:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 100 g kersen
  • 100 g frambozen
  • 100 g aardbeien
  • 100 g rode besjes
  • muntblaadjes om te versieren

Siroop:

  • 1 l water
  • 250 g witte suiker
  • 3 takjes basilicum
  • 2 el rozebottelthee
  • 3 kruidnagels
  • 5 zwarte peperbollen
  • 2 takken munt
  • sap van 2 limoenen

Bereidingswijze

Was de vruchten en ontdoe ze van steeltjes en kroontjes. Maak een siroop door water met suiker te koken. Voeg alle andere aangegeven ingrediÃ"nten toe en laat dit mengsel 20 minuten trekken. Zeef de siroop en laat afkoelen. Voeg dan het klein rood fruit toe en laat één uur marineren in de koelkast. Serveer het fruit in een diep bord met telkens een paar lepels siroop en werk af met muntblaadjes.

Onze partners