Kruidensalade

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 kleine kropsla
  • 100 g ficoïde (kristalspinazie
  • of ijskruid)
  • 50 g kleine blaadjes van rode zuring
  • 50 g chi-cho (Japanse netel)
  • 50 g platte peterselie
  • 10 kleine blaadjes van Oost-Indische kers
  • 1 schaaltje goudsbloemen of een ander kleurrijk bloempje
  • 1 schaaltje bloemen van Chinese bieslook

Vinaigrette :

  • 1 lepeltje mosterd
  • 2/3 plantaardige olie
  • 1/3 met viooltjes geparfumeerde azijn
  • 1 soeplepel siroop van dragon

Bereidingswijze

De sla wassen, schoonmaken en drogen. De kruiden wassen en versnijden. De vinaigrette maken door olie, azijn en mosterd te mengen en hierdoor de siroop te roeren. De salade samenstellen en kruiden met de vinaigrette. Versieren met vers geplukte bloemen.

Onze partners