Kruidensalade

donderdag 01 januari 2009 om 18u36

Score

Ingrediënten

Nodig voor vier :
1 kleine kropsla
100 g ficoïde (kristalspinazie
of ijskruid)
50 g kleine blaadjes van rode zuring
50 g chi-cho (Japanse netel)
50 g platte peterselie
10 kleine blaadjes van Oost-Indische kers
1 schaaltje goudsbloemen of een ander kleurrijk bloempje
1 schaaltje bloemen van Chinese bieslook

Vinaigrette :
1 lepeltje mosterd
2/3 plantaardige olie
1/3 met viooltjes geparfumeerde azijn
1 soeplepel siroop van dragon

Bereidingswijze

De sla wassen, schoonmaken en drogen. De kruiden wassen en versnijden. De vinaigrette maken door olie, azijn en mosterd te mengen en hierdoor de siroop te roeren. De salade samenstellen en kruiden met de vinaigrette. Versieren met vers geplukte bloemen.
Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

Waardering

   

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Whitepapers

Meeste reacties