Kroketjes van risotto

10/06/11 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 kg arborio-rijst
  • 5 sjalotten
  • bundeltje tijm
  • rozemarijn
  • look
  • 0,5 l witte wijn
  • 0,5 l jus van geweekte gedroogde morieljes
  • 3 l gevogeltebouillon
  • 200 g geraspte Parmezaanse kaas
  • truffelolie
  • Panco (Japans broodkruim)

Bereidingswijze

Stoof de arborio-rijst, samen met de gesnipperde sjalotten, het bundeltje tijm, de rozemarijn, en de look, tot de rijst glazig en warm is. Daarna de witte wijn en de jus van geweekte gedroogde morieljes (de morieljes worden hier niet gebruikt) en 3 l gevogeltebouillon toevoegen. Alles zachtjes laten garen tot al het vocht opgenomen is. Afwerken met de geraspte Parmezaanse kaas en truffelolie. Laten afkoelen. Vorm met het geheel bolletjes en paneer in losgeklopt eiwit en Panco (Japans broodkruim).

Lees meer over:

Onze partners