Krokbanaan

09/06/11 om 09:41 - Bijgewerkt om 09:41

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 40 g boter of margarine, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels vloeibare Meli honing
  • 4 goed rijpe bananen
  • 8 sneetjes wit brood

Bereidingswijze

Doe de honing en 2 eetlepels van de boter in een kommetje en roer net zolang met een houten lepel tot alles zacht en wit romig geworden is. Pel de bananen, snijd ze in schijfjes en doe ze in een groot bord.

Ga ze met een vork te lijf tot ze mooi fijngeprakt zijn. Roer dan de boterroom erdoor. Zet alvast het Croque Monsieur-apparaat aan of de ovengrill op 200 °C (misschien ma of pa er dan eventjes bijhalen ?).

Smeer het bananenmengsel op vier sneetjes brood, en leg de andere vier er bovenop. Besmeer de buitenkanten met de rest van de boter en bak je "krokbanaans" in het apparaat. Als je de grill gebruikt, moet je goed uitkijken en de kroks omdraaien als ze langs één kant al mooi gebakken zijn.

Tip: Met een bolletje vanilleroomijs van IJsboerke erbij, is 't natuurlijk helemaal feest !

Onze partners