Krokante walnotenkoek uit de Périgord

15/01/14 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

Krokante walnotenkoek uit de Périgord

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 125 g walnoten
  • 4 eierdooiers
  • 200 g suiker
  • 250 g bloem
  • 5 el room
  • 4 koffielepels oranjebloesemwater

Bereidingswijze

Hak de walnoten grof. Meng de eierdooiers met de suiker, bij voorkeur in een keukenrobot. Voeg de bloem geleidelijk aan toe, en nadien de room. Werk pas op het einde de noten en het oranjebloesemwater onder het deeg. Zet het deeg nadien afgedekt koud weg en laat ten minste 20 minuten rusten.

Rol het deeg uit tot 2 cm dik en snij het in lange repen van ongeveer 2 cm breed en 10 cm lang. Leg de "vingers" op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak de koek gedurende 20 tot 25 minuten op 175°C. Laat nadien afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Onze partners