Krokante walnotenkoek uit de Périgord

2467383

Walnoten worden traditioneel in de Franse streek Périgord geteeld. Maak er zelf een lekker stevige notenkoek van en geniet van de heel specifieke smaak dankzij het oranjebloesemwater.

Walnoten worden traditioneel in de Franse streek Périgord geteeld. Maak er zelf een lekker stevige notenkoek van en geniet van de heel specifieke smaak dankzij het oranjebloesemwater.

Voor 4 personen

  • 125 g walnoten
  • 4 eierdooiers
  • 200 g suiker
  • 250 g bloem
  • 5 el room
  • 4 koffielepels oranjebloesemwater

Bereiding

1. Hak de walnoten grof. Meng de eierdooiers met de suiker, bij voorkeur in een keukenrobot. Voeg de bloem geleidelijk aan toe, en nadien de room. Werk pas op het einde de noten en het oranjebloesemwater onder het deeg. Zet het deeg nadien afgedekt koud weg en laat ten minste 20 minuten rusten.

2. Rol het deeg uit tot 2 cm dik en snijd het in lange repen van ongeveer 2 cm breed en 10 cm lang. Leg de “vingers” op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak de koek gedurende 20 tot 25 minuten op 175 °C. Laat nadien afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content