Krokante taart met konijn en pruimen

08/06/11 om 15:05 - Bijgewerkt om 15:05

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor zes:

  • 2 konijnenbillen en 2 schouders
  • ui
  • wortel
  • tijm
  • laurier
  • 100 g gerookt spek
  • zout
  • zwarte peper
  • 400 g halfgedroogde pruimen van eerste kwaliteit
  • 1 liter bruin bier van Affligem
  • 2 à 3 grote Spaanse uien
  • een afgestreken soeplepel korianderzaad
  • 1 kop rijst Arborio
  • 300 g extra bladerdeeg
  • 100 g boter
  • 1 scheut arachideolie
  • 1 lepel sterke Gentse mosterd
  • 2 roestvrijstalen ringen (diameter 15 cm)

Bereidingswijze

De stukken konijn kruiden en braden in een scheut arachideolie. De boter, aromaten (grofgesneden ui, wortel, tijm, laurier) en het spek toevoegen. De warmte in de pan blussen met bier. De pruimen in de pan doen, alles aan de kook brengen en zacht laten sudderen onder ovenpapier, enkele borden en een deksel. Als het vlees gaar is, draait men het vuur uit. Kort laten afkoelen en de beenderen verwijderen. De jus ontvetten, zeven en inkoken. De pruimen ontpitten en met het vlees en een deel van de jus vermengen. De mengeling in de twee roestvrij stalen ringen scheppen en laten afkoelen. De uien fijn snijden en in de oven stoven met een beetje bier, koriander, boter en de rijst tot alles gaar is. Mixen, zeven en laten afkoelen. Het bladerdeeg uitrollen tot enkele mm dikte en in vier ringen snijden. De eerste twee helften insmeren met de uienpuree. De afgekoelde pastille van konijn uit de ringen halen en in het midden van de twee lappen deeg plaatsen. Bedekken met het tweede deel van het bladerdeeg en de kanten samendrukken. Insmeren met dorure (losgeklopt eigeel) en kleine insnijdingen maken met een mesje. 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 220° C en nogmaals 10 minuten bij 200° C. Onmiddellijk opdienen en versnijden aan tafel. De jus afzonderlijk serveren. Als garnituur kan men bij deze bereiding een mousse van knolselder of een krokante salade geven.

Lees meer over:

Onze partners