Krokante salade van schorseneer met zwarte look en Vietnamese peper (Michaël Vrijmoed)

22/03/18 om 15:33 - Bijgewerkt om 15:33

Krokante salade van schorseneer met zwarte look en Vietnamese peper (Michaël Vrijmoed)

© Vrijmoed

Geef je waardering

INGREDIËNTEN

Bereidingswijze

Voor 4 personen

Mayonaise zwarte look:

  • 40 g zwarte look
  • 200 g mayonaise
  • 1 tl yuzusap
  • 1 tl gele miso
  • 1el sojasaus
  • 1el mirin

Schorseneer:

  • 10 schorseneren
  • Vietnamese peper

Zoetzure marinade:

  • 2 dl water
  • 0,8 dl azijn
  • 1 tl geplette Vietnamese peper
  • 1 blaadje laurier
  • 20 g kristalsuiker

Afwerking:

  • Vietnamese peper van de molen
  • fleur de sel
  • kervel

BEREIDING

Mix voor de mayonaise de gekuiste teentjes gefermenteerde look glad met de overige ingrediënten.

Schil de schorseneren. Snijd ze in julienne en kook ze in gezouten water beetgaar.

Meng de ingrediënten voor de marinade, kook ze kort op en laat daarna afkoelen. Leg de schorseneren in de marinade en marineer ze een nacht in de zoetzure marinade.

Afwerking: breng een dikke punt gefermenteerde lookmayonaise aan in een potje en wrijf het open. Beleg verder met de uitgelekte gemarineerde schorseneren. Werk af met vers gemalen Vietnamese peper, fleur de sel en enkele plukjes kervel.

Onze partners