Krokante oester

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

4 oesters

4 spinaziebladeren

1 ei

20 g instant tempurabloem (te koop bij Delhaize in de exotische afdeling)

Saus:

1 sjalot

5 cl witte wijn

1 cl azijn

100 g boter

zout

peper

1 cl room

Blancheer de spinazieblaadjes kort in kokend water, droog de bladeren goed af en smeer één kant in met wit van ei. Haal de oesters uit hun schelp en verpak de schelpdieren in spinaziebladeren. Een beslag maken van de tempurabloem. De ingepakte oesters door het beslag halen en frituren.

Het sausje bereiden: een gewelde botersaus maken door het fijngesnipperde sjalotje, de witte wijn en de azijn in te koken. De room toevoegen en opnieuw inkoken. De saus opkloppen met klontjes koude boter en kruiden met peper en zout. De saus verdelen over de schoongemaakte schelpen en de gefrituurde oester in de saus leggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content