Krokante kalfszwezeriken met seizoengroenten en geuze-basilicumsaus

09/06/11 om 08:43 - Bijgewerkt om 08:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg kalfszwezeriken
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 kleine broccoli
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 1 klein bot jonge wortelen
  • 2 preiwitten
  • sesamolie
  • 2 artisjokken
  • 4 dl kalfsbouillon
  • basilicumolie
  • 1 dl geuze
  • verse basilicumblaadjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

Laat de kalfszwezeriken gedurende 2 uur trekken in lichtgezouten koud water. Ververs het water regelmatig, zodat alle onzuiverheden worden verwijderd. Zet ze daarna op in koud water en laat ze gedurende 10 minuten zachtjes koken. Laat ze nadien schrikken onder koud stromend water en verwijder de vliezen.

Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes en maak de aardappelen schoon, maar laat ze ongeschild. Schil de worteltjes en kook alle groenten apart beetgaar. Snijd de prei fijn en stoof hem gaar in wat sesamolie.

Breek ondertussen de stelen van de artisjokken en kook de groente gedurende 40 tot 50 minuten in lichtgezouten kokend water waaraan 1 eetlepel witte bloem werd toegevoegd. Haal daarna de blaadjes en het hooi van de bodems en snijd de bodems in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de aardappelen en bak beide groenten knapperig in wat sesamolie.

Bak de kalfszwezeriken goudbruin in wat boter en deglaceer daarna de pan met de kalfsbouillon. Doe er op het einde de basilicumolie en de geuze bij.

Schik de groenten in een torentje op vier warme borden, en eindig met de zwezeriken. Versier met chips van aardappel en artisjok en een gefrituurd blaadje basilicum. Lepel de saus errond.

Onze partners