Krokante kabeljauw met provençaalse tomaten en aardappelen

09/06/11 om 18:51 - Bijgewerkt om 18:51

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Voor de kabeljauw:

  • 4 kabeljauwfilets, van elk ca. 150 g
  • 2 el graanmosterd
  • een busseltje peterselie
  • 8 el paneermeel
  • 5 el olijfolie
  • 4 el witte wijn
  • 100 g geraspte kaas

Voor de tomaten en aardappelen:

  • 450 g aardappelen
  • 1/2 bol knoflook
  • 4 grote tomaten
  • 4 takjes rozemarijn
  • 3 el olijfolie
  • 4 el witte wijn
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 220°C. Kook de aardappelen 10 minuten in kokend water tot ze bijna gaar zijn. Giet het kookwater weg en leg de aardappelen in een bakblik.

Breek de bol knoflook en stop de tenen tussen de aardappelen. Hak de tomaten grof en verdeel ze over een schaal met de rozemarijn. Bestrooi alles royaal met zout en peper en schenk er 3 eetlepels olijfolie over. Doe de tomaten bij de aardappelen. Zet het bakblik 25 minuten in de oven tot de aardappelen beginnen te kleuren.

Snij de peterselie fijn en meng met graanmosterd, het paneermeel en de olijfolie. Schik de kabeljauwfilets in een ovenschaal en spreid het peterseliemengsel over de vis. Giet langs de vis nog een klein scheutje witte wijn en bestrooi met gemalen kaas.

Zet de ovenschaal 10 minuten in de hete oven totdat de vis gaar is en de kaas krokant is gekleurd. Serveer de vis met de aardappelen en tomaten.

Onze partners