Krokante aardappelen met zalmtartaar en salsa van rode biet

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 grote aardappelen

2 el olijfolie

300 g verse zalm

1/2 kleine rode ui, gesnipperd

sap van 1/2 citroen

1/4 theelepel suiker

2 el citroenolie

2 el verse dille, fijngehakt

4 theelepels zure room

2 theelepels zalmkaviaar

12 sprietjes bieslook

Voor de bietensalsa:

2 kleine gekookte bieten

1/2 kleine rode ui, gesnipperd

2 el wittewijnazijn

1/2 theelepel suiker

2 el olijfolie

1 el verse dille, fijngehakt

1/2 Granny Smith-appel

Was de aardappelen en snij ze (zonder ze te schillen) in de lengte in 6 à 8 plakjes van 3 mm. Kruid de plakjes met zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de plakjes aardappel op middelhoog tot hoog vuur goudbruin en krokant. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier en hou ze warm.

Snij de zalm in zeer kleine blokjes. Laat de suiker oplossen in het citroensap en voeg de olie toe. Vermeng de zalm met dit mengsel, de rode ui en de dille. Kruid met zout en peper en zet koel weg terwijl u de salsa bereidt.

Snij de rode bieten in zeer kleine stukjes. Laat de suiker oplossen in de azijn en voeg de olie toe. Vermeng de bieten met dit mengsel, de rode ui en de dille. Kruid met zout en peper. Schil de appel en snij hem in zeer kleine blokjes. Voeg de appel pas vlak voor het serveren toe aan de salsa.

Maak torentjes van 3 à 4 plakjes aardappel en de zalmtartaar. Werk af met een lepeltje zure room, enkele zalmeitjes en sprietjes bieslook. Geef de salsa erbij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content