Krokant van lam met basilicum

09/06/11 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 lamsfilets
  • 300 g bospaddestoelen
  • 200 g varkensdarmnet
  • 12 mooie blaadjes basilicum
  • 4 brikdeegbladeren uit de Noord-Afrikaanse keuken
  • 50 g boter
  • arachide-olie
  • 1 eiwit
  • zout en peper
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook.

Bereidingswijze

Het varkensdarmnet in koud water weken. De bospaddestoelen schoon borstelen en grof hakken. Het sjalotje en de teen knoflook versnipperen en in de boter stoven. De bospaddestoelen toevoegen en laten koken tot al het vocht is verdampt. De lamsfilets schoonmaken en de peesjes en zenuwen verwijderen. Het vlees kruiden en snel aan alle kanten kleuren in een pan met vetstof. Het vlees koud laten worden. Maak een insnijding over de lengte van het vlees en vul de opening met bospaddestoelen. Leg de blaadjes basilicum op het vlees en verpak de filets in varkensdarmnet. Zet het vlees enkele uren in de koelkast. De brikdeegbladeren bestrijken met losgeklopt eiwit. De filets in brikdeeg verpakken. Bak de pakjes in hete olie en zet ze 2 à 3 minuten per kant in een oven van 225° C. Droog de deegpakjes met keukenpapier en snijd ze in zes plakjes. Verdeel de plakjes op warme borden, vergezeld van het gewenste garnituur.

Bij het vlees geeft men een jus getrokken van de beenderen, het afval en aromaten.

Onze partners