Krokant slaatje met Li Vi Cinsy

09/06/11 om 09:21 - Bijgewerkt om 09:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 gr gemengde sla van het seizoen
  • 400 gr Ardense ham
  • 200 gr Li Vi Cinsy (Waalse kaas) in heel dunne plakjes
  • 1/2 gehakte sjalot
  • 20 sprietjes bieslook
  • 16 stukken in olie gemarineerde gedroogde tomaten
  • 1/2 uitgeholde komkommer
  • 1 wortel, in de lengte in 4 gesneden
  • 2 takken selderij
  • 1/2 venkel
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Maak de sla schoon, was en droog hem. Doe hem in een slakom. Hak het bieslook, snijd de groenten fijn en strooi ze op de sla. Voeg de sjalot toe, het zout, de peper, de azijn en tenslotte de olie. Meng voorzichtig en verdeel over grote borden. Leg de ham en de kaas rond de sla, werk af met een draai van de pepermolen en serveer met brood.

Lees meer over:

Onze partners