Krokant gebakken roodbaars, poivrade van artisjok en paardebloem

09/06/11 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:41

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 artisjokken (indien mogelijk met steel)
  • 4 roodbaarsfilets
  • 2 paardebloemen
  • witte fond
  • zwarte peper
  • 1 cirtroen
  • tijm
  • laurier
  • 200 gram rucola
  • 3 dl gevogeltefond
  • 300 gram jonge erwten
  • 15 gram hondsdraf
  • 1 pastinaak
  • extra vierge olijfolie
  • 50 gram boter
  • zout
  • 12 steeltjes Chinese bieslook

Bereidingswijze

Met een mes alle harde delen van de artisjokken wegsnijden en de stelen zodanig schillen dat alleen de zachte kern overblijft.

Drie artisjokken in vieren snijden en al dente koken in de witte fond met peper, tijm en laurier.

Het kookvocht tot een derde laten inkoken en opwerken met een grote eetlepel boter. De gele bloemblaadjes van de paardebloemen eronder mengen.

De artisjokpartjes warmhouden in de ingekookte saus.

De bodem van de overblijvende artisjok in fijne schijfjes (1 tot 2 mm) snijden en op een bord laten marineren in wat olijfolie.

De erwtjes overgieten met de gevogeltefond. De hondsdraf toevoegen.

Al dente laten koken en tot een mooie puree mixen. Opwerken met een beetje olijfolie.

De pastinaak schillen, in lange repen snijden en fruiten op 160°C.

Laten uitdruipen op absorberend keukenpapier en bestrooien met zout.

De roodbaarsfilets bakken in een beetje olijfolie en bestrooien met peper en zout.

Verdeel over vier borden de rucola en de artisjokschijfjes.

Schik op elk bord drie artisjokpartjes en een roodbaarsfilet. Volume geven met de overige ingrediënten.

Onze partners