Krokant gebakken kalfshart met couscous, spies van gevogeltelever, topinamboer en sjalot

09/06/11 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g schoongemaakt kalfshart
  • peper en zout
  • 1 dl yoghurt
  • bloem, boter
  • 12 kleine gevogeltelevers
  • 300 g topinamboer
  • 3 sjalotten
  • olijfolie
  • 2 dl bruine kalfsfond
  • 1 dl rode wijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 30 g verse gember
  • 2 stuks minipaksoi
  • 3 dl groentebouillon met fijne groentebrunoise
  • 300 g couscous
  • 2 el zwart sesamzaad
  • enkele druppels sesamolie

Bereidingswijze

Snij het kalfshart in dunne plakken, kruid met peper en zout en doe er de yoghurt bij. Wentel de plakjes hart in bloem en bak krokant en rosé in boter. Steek de levertjes op een spies en bak in boter. Snij de topinamboer en sjalot in fijne brunoise en stoof in boter en olijfolie. Laat de kalfsfond, rode wijn, laurier en dunne plakjes gember inkoken. Snij de paksoi in vier en bak in boter, kruid met peper en zout. Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de couscous toe. Haal van het vuur en laat zwellen. Kruid met peper, zout, sesamzaad en sesamolie. Serveer zoals op de foto.

Lees meer over:

Onze partners