Kritharaki (Deegwaren)

Nodig:

Nodig:

500 à 600 g bloem (2/3 zachte en 1/3 harde tarwe)

een mespunt zout

2 dl volle melk

3 eieren

Giet de bloem op het werkvlak en strooi er een mespuntje zout over. Klop de eieren los met de melk en meng beetje bij beetje onder de bloem, tot een homogeen deeg. Kneed het deeg en maak er een bol van. Dek af en laat gedurende twee dagen rusten in de ijskast. Neem stukjes van het deeg en rol er lange en dunne worstjes van. Laat ze tussen duim en wijsvinger glijden en nijp er stukjes af ter grootte van een grote gerstkorrel. Laat gedurende enkele uren drogen en kook ze vervolgens beetgaar in lichtgezouten kokend water.

Tip: Dit deeg kan ook worden uitgerold en versneden in kleine vierkantjes (chylopites). Meestal geeft men er verse tomatensaus bij en geraspte myzithra-kaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content