Kreeftenstaart en pastinaakroom met vanille

10/06/11 om 11:06 - Bijgewerkt om 11:06

Geef je waardering

Kreeftenstaart en pastinaakroom met vanille

Ingrediënten

Voor 2:

  • 2 gepelde gekookte kreeftenstaarten (± 300 g)
  • 1 el boter
  • 1 pastinaak
  • 200 g room
  • 1 vanillestokje
  • 1 tangerine of 1 mandarijn
  • 150 g spinazie

Bereidingswijze

Was en schil de pastinaak, snij in blokjes en kook in water tot ze goed zacht zijn. Mix de gekookte pastinaakblokjes. Splijt het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Meng de room met de pastinaakpuree, voeg de vanillezaadjes toe en kruid met peper en zout.

Haal de partjes tangerine van tussen de vliesjes en vang het sap op. Was de spinazie en blancheer in een beetje kokend gezouten water. Fruit de kreeftenstaarten snel in de pan in een beetje boter en kruid met peper en zout. Schik quenelles van pastinaakroom met vanille op de borden. Voeg de spinazie en de partjes tangerine toe. Leg de kreeftenstaarten op de room en overgiet met tangerinesap.

Lees meer over:

Onze partners