Kreeft op sla met zoet sausje en ganzenlever

09/06/11 om 17:29 - Bijgewerkt om 17:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 2 kreeften van 500 g
  • court-bouillon
  • 100 g ganzenleverpastei
  • 1 krulsalade
  • kervel en bieslook
  • 4 geschilde sinaasappels
  • in partjes gesneden (het sap opvangen)
  • 25 g boter
  • vinaigrette (4/5 olijfolie en 1/5 basilicumazijn)
  • zout en peper

Bereidingswijze

De kreeften koken in een court-bouillon en laten afkoelen. Het vlees uit de pantsers halen en in kleine stukjes snijden. De salade wassen, drogen, mengen met de vinaigrette en de stukjes kreeft en over de borden verdelen. De partjes sinaasappel rond de salade schikken. Het gerecht garneren met ganzenleverpastei, kervel, bieslook. Indien gewenst nog een weinig zout en peper toevoegen. Twee soeplepels sinaasappelsap inkoken. De siroop opkloppen met klontjes koude boter en de saus kruiden met peper en zout. Voor het opdienen een weinig sinaasappelboter over de bereiding gieten.

Lees meer over:

Onze partners