Kreeft met pasta in vinaigrettesaus

09/06/11 om 17:07 - Bijgewerkt om 17:07

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 2 kreeften van 400 Ã 500 g
  • 400 g zwarte spaghetti (op basis van inktvissap)
  • 2 theelepels zalmeitjes

Kookvocht voor de kreeft :

  • 4 l water
  • 2 selderstengels
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • geplette peperbollen
  • tijm
  • laurier
  • zout

Vinaigrette :

  • 0,5 dl champagneazijn (of witte wijnazijn)
  • een scheutje aceto balsamico
  • 2,5 dl olijfolie van koude persing
  • het sap van een halve citroen

Versiering :

  • gehakte bieslook en citroenkruid

Bereidingswijze

De kreeften 10 minuten koken in een court bouillon, samengesteld uit 4 liter water, versneden selder, wortel en ui, zout, geplette peperkorrels, tijm en laurier. De kreeften laten afkoelen in het kookvocht, de lichamen halveren en de poten breken. Het vlees verwijderen en in schijfjes snijden.

Gezouten water in een grote pan aan de kook brengen en de spaghetti beetgaar koken. Het kookwater afgieten, de pasta onder koud water verfrissen en laten uitlekken.

De vinaigrette bereiden door de ingrediÃ"nten met een klopper te mengen. De spaghetti kruiden met peper en zout en mengen met een gedeelte van de vinaigrette. De pasta in het midden van de borden schikken. Versieren met schijfjes kreeft. De rest van de vinaigrette mengen met zalmeitjes en uitgieten over de plakjes kreeft. De bereiding versieren met bieslook en citroenkruid.

De kreeften kunnen vervangen worden door vier stukjes vis van de grill.

Onze partners