Kreeft met morieljes, room en groene asperges

28/06/11 om 11:44 - Bijgewerkt om 11:44

Geef je waardering

Kreeft met morieljes, room en groene asperges

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg groene asperges
  • 100 g verse morieljes (of 20 g gedroogde)
  • boter
  • 3 dl room
  • peper en zout
  • 2 levende kreeften van 700-800 g elk
  • court-bouillon

Bereidingswijze

Schil de asperges en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Maak de morieljes schoon, snij de grootste exemplaren in tweeën en bak ze 3 min. op een hoog vuur in boter. Blus met de room en laat 5 min. zacht inkoken. Kruid met peper en zout.

Kook de kreeften gaar in een court-bouillon (zie het recept voor Kreeft Thermidor). Snij de kreeften nadien doormidden. Serveer met de gekookte asperges en gebakken morieljes.

Tip: gebruikt u gedroogde morieljes, laat deze dan vooraf weken in lauw water en spoel ze nadien kort onder stromend water om zandresten te verwijderen. Ga dan verder zoals in het recept staat aangegeven.

Lees meer over:

Onze partners