Kreeft met knoflookpuree en gesmolten boter

08/06/11 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 middelgrote bloemig kokende aardappelen (bintje)
  • 15 grote tenen knoflook
  • 1 dl volle melk
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • 2 levende kreeften van 600 g elk
  • 1/5 witbrood
  • boter
  • scheut Thaise vissaus

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, pel de knoflooktenen. Kook samen gaar in lichtgezouten water. Giet af, voeg melk, room, peper en zout toe en draai door de roerzeef tot een zalfachtige puree. Hou warm. Kook de levende kreeften 4 minuten in lichtgezouten kokend water.

Haal van het vuur, snij de kreeften middendoor en haal het vlees uit de scharen. Verwijder de maag en het darmkanaal van de kreeften en leg het vlees uit de scharen in de kop. Strijk met een lepel of spuit met een spuitzak de knoflookzalf op de halve kreeften. Zorg voor ongeveer de helft puree in vergelijking met de hoeveelheid kreeft. Wrijf het witbrood door een fijne zeef en strooi over de puree.

Kruid licht met versgemalen witte peper en gratineer zacht onder de grill, niet langer dan 3 minuten. Smelt ondertussen de ongezouten boter. Kruid met peper, zout en Thaise vissaus en lepel over en rond de kreeft.

Onze partners