Kreeft met gember en groene groenten

14/06/11 om 08:36 - Bijgewerkt om 08:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 levende kreeft (800 g)
  • 1 el maïzena
  • 1 l frituurolie
  • 100 g mange-tout (peultjes)
  • 100 g paksoi
  • 100 g Chinese kool
  • 2 stengels pijpajuin
  • 100 g verse gember
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 dl kippenbouillon vermengd met 2 el maïzena
  • 2 el witte suiker
  • 1 tl zout
  • 2 el maïzena

Bereidingswijze

Snij de rauwe kreeft overlangs in tweeÃ"n, haal het maagdarmkanaal weg, hak de scharen en poten los en breek het pantser van de scharen zodat het vlees makkelijk vrijkomt.

Snij de staart in drie stukken. Bestrooi alle stukken met wat bloem en zet opzij.

Snij de paksoi en de kool in bijtklare stukken, schil de gember en hak grof.

Frituur de stukken kreeft in de hete frituurolie gedurende 1 minuut. Haal ze eruit en zet opzij.

Hou 1 dl olie over in de wok en bak alle groenten halfgaar, voeg de kreeft toe en roerbak gedurende 1 minuut. Voeg daarna de gember en alle andere ingrediÃ"nten snel toe, laat nog 1 minuut sudderen en serveer met gekookte basmatirijst.

Onze partners