Kreeft met gember en groene groenten

Voor 4:

Voor 4:

1 levende kreeft (800 g)

1 el maïzena

1 l frituurolie

100 g mange-tout (peultjes)

100 g paksoi

100 g Chinese kool

2 stengels pijpajuin

100 g verse gember

2 el sesamolie

2 el sojasaus

1 dl kippenbouillon vermengd met 2 el maïzena

2 el witte suiker

1 tl zout

2 el maïzena

Snij de rauwe kreeft overlangs in tweeÔn, haal het maagdarmkanaal weg, hak de scharen en poten los en breek het pantser van de scharen zodat het vlees makkelijk vrijkomt.

Snij de staart in drie stukken. Bestrooi alle stukken met wat bloem en zet opzij.

Snij de paksoi en de kool in bijtklare stukken, schil de gember en hak grof.

Frituur de stukken kreeft in de hete frituurolie gedurende 1 minuut. Haal ze eruit en zet opzij.

Hou 1 dl olie over in de wok en bak alle groenten halfgaar, voeg de kreeft toe en roerbak gedurende 1 minuut. Voeg daarna de gember en alle andere ingrediÔnten snel toe, laat nog 1 minuut sudderen en serveer met gekookte basmatirijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content