Kreeft met champagnesabayon en roze peper

08/12/15 om 15:05 - Bijgewerkt op 15/12/14 om 17:40

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

4 rauwe kreeftenstaarten, 2dl court-bouillon, 2dl champagne, 4 eierdooiers, 1 tl roze peperkorrels, gekneusd, enkele takjes kervel voor de afwerking

Bereidingswijze:

Stoom de kreeftenstaarten 10 minuten. Laat afkoelen. Snij de kreeftenstaarten open met een wildschaar en haal er voorzichtig het kreeftenvlees uit. Bereid de champagnesabayon. Meng de gezeefde court-bouillon met de champagne en laat met de helft inkoken op hoog vuur. Klop de eierdooiers en 3 eetlepels koud water 2 minuten op met een elektrische mixer. Zet de kom in een bain-marie en klop er de ingekookte champagne door. Kruid met peper en zout.

Lepel de champagnesabayon, zodra hij mooi ingedikt is, in borden. Schik er de versneden kreeftenstaarten op en strooi er roze peper over. Werk af met takjes kervel en serveer meteen.

Onze partners