Kreeft met asperges en Noilly Prat

09/06/11 om 10:48 - Bijgewerkt om 10:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 2 kreeften van ca. 700 g
  • 1 bussel asperges
  • 1 l visfumet
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl Noilly Prat
  • 2 dl room
  • 100 g boter
  • 2 eetlepels kaviaar
  • verse bieslook

Court-bouillon:

  • 4 l water
  • 2 uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 wortelen
  • 1/2 fles droge witte wijn
  • een scheut azijn
  • een handvol peperkorrels

Bereidingswijze

De court-bouillon bereiden met de aangegeven ingrediÃ"nten en enkele minuten laten doorkoken. De kreeften kort koken in het gearomatiseerde kookvocht (5 minuten), uit het vocht halen en zo'n 12 minuten roken in een rookoventje. De asperges schoonmaken en koken. De saus bereiden. De visfumet laten inkoken tot de helft van het volume. Dan de witte wijn, de Noilly Prat en vervolgens de room toevoegen. Terug aan de kook brengen en opnieuw tot de helft van het volume inkoken. De gerookte kreeften doormidden snijden. Het donkere darmkanaal en het maagzakje verwijderen en de helften met de asperges op voorverwarmde borden schikken. De saus afwerken: de saus van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter. De kaviaar en een weinig vers versneden bieslook toevoegen. De saus over de kreeften en de asperges gieten.

Lees meer over:

Onze partners