Kreeft en rode uit met parmezaankaas

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

4 rode uien

1 kreeft

4 sneden brood

1 prei

25 g boter

50 g parmezaankaas

Kookvocht :

1 wortel

1 kleine ui

tijm

zwarte peper,

laurierblad

kruidnagel

25 g tomatenpuree

2 dl witte wijn

1/2 dl cognac

2 theelepels paprikapoeder

zout

peper

Snijd de kreeft in twee. De doormidden gesneden kop wordt gebakken met in blokjes gesneden groenten (wortel, ui) en kruiden (tijm, laurier, kruidnagel). Voeg tomatenpuree toe, flambeer met cognac, blus met witte wijn en laat 10 min. sudderen. Bedek de koppen met water en breng aan de kook. Het vocht afschuimen en alles 10 min. zachtjes laten koken. Zeef het vocht en kook het in tot 1 dl. Maak de saus af door er klontjes malse boter door te roeren. Kruid met peper en zout. Kook de rode uien een halfuur in de schil in de oven (200). Verwijder de schil en hak de uien in kleine stukjes. Kook de kreeftenstaarten en -poten 5 min. in licht gezouten water en verwijder het vlees. Hak het kreeftenvlees en meng het met de gehakte uien. Bekleed de binnenkant van ringvormen met prei. Druk het mengsel in de vormen en sluit af met uitgestoken brood. Draai de vormen om op een bakplaat. Werk af met parmezaankaas en bak de ringen 10 min. in de oven. De taartjes op warme borden zetten, saus toevoegen en opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content