Krab malabar

10/06/11 om 08:55 - Bijgewerkt om 08:55

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 leeggehaalde krabschalen
  • 500 g krabvlees
  • 150 g uien
  • 4 blaadjes curry (facultatief)
  • 1 koffielepel Madras-curry
  • 1/4 koffielepel mosterdzaad
  • 1/2 koffielepel gehakte chilipeper
  • 1/4 koffielepel kurkuma
  • arachideolie
  • 100 g gemalen vlees van kokosnoot
  • 1/4 l kokosmelk
  • 1 koffielepel suiker
  • 5 g gehakte korianderblaadjes
  • zout

Saffraanrijst :

  • 200 g Basmati-rijst
  • 1 versnipperde ui
  • 2 kruidnagels
  • 1 blad laurier
  • 1 teen knoflook
  • een stukje geraspte gember
  • een snuif kardamom
  • een weinig komijn
  • 1 soeplepel amandelsnippers
  • rozijnen

Bereidingswijze

De uien versnipperen en met blaadjes curry en mosterdzaadjes in arachideolie fruiten. Madras-curry, chilipeper en kurkuma toevoegen en 15 seconden meebakken. Krabvlees, zout en suiker in de pan doen en vermengen met de rest. De kokosmelk en gemalen kokosvlees al roerende toevoegen. De massa koken tot het vocht is verdampt. De vier leeggehaalde krabschalen met het mengsel vullen en bestrooien met geraspte kokos en versneden blaadjes koriander. Opdienen met saffraanrijst.

Saffraanrijst bereidt men door gewassen Basmati-rijst te koken in saffraanwater met een mengeling van gestoofde uien, kruidnagel, laurier, knoflook, gember, kardamom en komijn. De rijst versieren met amandelsnippers, rozijnen en gebakken ui.

Lees meer over:

Onze partners