Koude wittebonensoep met verse geitenkaas en tijm

10/06/11 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:07

Geef je waardering

Koude wittebonensoep met verse geitenkaas en tijm

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 koppen gedroogde witte bonen
  • 2 dl kippenbouillon
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
  • 2 dl room
  • peper en zout
  • 4 el verse geitenkaas (opgewerkt met een scheut olijfolie en zwarte peper)
  • verse tijm

Bereidingswijze

Week de bonen gedurende een nacht in 3 dl koud water. Zet 's anderendaags op in koud water met de kippenbouillon en de kruidentuil. Kook in ongeveer 1,5 uur gaar.

Verwijder de kruidentuil en mix de soep fijn. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Giet door een zeef en laat goed koud worden in de ijskast.

Serveer in kleine kopjes met verse geitenkaas en tijm.

Lees meer over:

Onze partners