Koude soep van witte bonen met verse geitenkaas

09/06/11 om 12:01 - Bijgewerkt om 12:01

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 g witte bonen in blik of 100 g gedroogde
  • 6 dl gevogeltebouillon
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 1 laurierblad
  • 1 tak tijm
  • 2 grof gehakte selderijblaadjes
  • 4 dl room
  • peper en zout
  • 150 g verse geitenkaas

Bereidingswijze

Giet de bonen af, spoel ze onder koud stromend water en kook ze 5 minuten in gevogeltebouillon met sjalot, laurierblad, tijm en selderij. Mix fijn, giet door een zeef en roer er de room onder. Kruid met peper en zout en zet koel. Meng peper en zout door de geitenkaas en serveer met de koude soep.

Tip: Om het snelst klaar te zijn, gebruikt men het best gekookte bonen in blik. De rauwe gedroogde vragen immers meer dan 1 uur kooktijd op een laag vuur. Het afkoelen van de soep neemt ongeveer 1 uur in beslag, maar ze kan gerust een dag vooraf worden bereid. hoe kouder hoe lekkerder zelfs.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Lees meer over:

Onze partners