Koude soep van selder en paprika met rozemarijnroom

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 grote vleestomaat (gepeld)
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • 3 takken groene selder
  • 1 groene paprika
  • boter
  • olijfolie
  • 3 liter kippen- of groentebouillon
  • peper en zout
  • 2 dl room (minimum 35% vetgehalte)
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 el fijngehakte rozemarijnblaadjes
Bereiding
  1. Snij de tomaat in flinterdunne plakken (ongeveer 1 mm), leg ze op boterpapier op een ovenschotel en laat ze ongeveer 1,5 uur drogen in een oven van 90°C.
  2. Snij de ui, de knoflook, de selderij en de paprika grof en fruit de groenten glazig in boter en olijfolie. Laat ze niet kleuren. Voeg de bouillon toe en kook de soep gaar. Mix fijn en kruid met peper en zout.
  3. Warm de room op met de tak rozemarijn, maar laat niet koken. Laat afkoelen, giet door een zeef en klop enigszins op.
  4. Serveer de rozemarijnroom in de koude soep. Werk af met gedroogde tomaat en fijngehakte rozemarijnblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content