Koude sabayon met kaasmeringue

10/06/11 om 08:59 - Bijgewerkt om 08:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier tot zes:

  • 400 g verse kaas (0 Ã 20% vet)
  • 4 eieren
  • 1,5 dl droge Marsala of Banyulswijn
  • 100 g griessuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 50 g bittere chocolade
  • 500 g vers fruit (in plakjes gesneden aardbeien, hele frambozen, blokjes mango, kiwi of ananas)

Bereidingswijze

De gelatine in koud water te week zetten. De eieren breken en wit en dooier scheiden. De dooiers in een pannetje met dikke, afgeronde bodem doen (geen aluminium). 75 g suiker en Marsala toevoegen en de ingrediÃ"nten op zacht vuur 7 Ã 8 minuten opkloppen tot een schuimige, stevige mousse (opgepast, de dooiers mogen niet koken). Na 3 minuten de uitgelekte gelatine bij de dooiers doen. Het pannetje van het vuur halen en in een recipiÃ"nt met ijswater zetten. De eiwitten tot stevige sneeuw slaan. De overgebleven suiker toevoegen en nog twee minuten slaan. Eerst de opgeklopte verse kaas en vervolgens de sabayon voorzichtig door de sneeuw spatelen. Het fruit over vier glazen verdelen en afdekken met sabayon van verse kaas. De glazen in de koelkast zetten zodat de gelatine opstijft. Juist voor het opdienen bestrooien met geraspte chocolade.

Lees meer over:

Onze partners